fbpx

Wedstrijden

Matthieu Gheeraert logo

Bozar : Michael Haneke

Fnac nodigt je uit op een ontmoeting met MICHAEL HANEKE in gesprek met SARAH CHICHE

Dialoog over de morele vraag in de films van Haneke.

 Woensdag 21 oktober 2015, 20u
Bozar - Brussel

Michael Haneke gaat in gesprek met de Franse schrijfster en psychoanalytica Sarah Chiche over Éthique du Mikado. In dit essay bestudeert ze het kwaad in het werk van de Oostenrijkse regisseur die je kent van de films Amour en Caché. Éthique du Mikado brengt de duistere zijde van de mensheid in beeld. Een afdaling in de hel die je doet nadenken over morele kwesties in cinema, en dan vooral in de films van Haneke.

Na het gesprek zie je Lemminge, Teil 1. Arkadien, een zelden vertoonde film van Michael Haneke. (AT, 1979, 113’, OV, ond EN)

Deze vroege film herbergt heel wat thema’s die pas in zijn latere films tot wasdom kwamen. Haneke schets het dramatische portret van de ‘verloren generatie’ in het Oostenrijk van na de Tweede Wereldoorlog. Toen werd het nazitijdperk en de ontreddering in de samenleving doodgezwegen. Hartelijkheid stond gelijk aan zwakte, seksualiteit aan zondigheid. De onderwerping aan familie, kerk en staat dwong jongeren om zich te manifesteren via een kil en zelfvernietigend verzet.

 Fnac geeft 10 duotickets voor deze ontmoeting, deelnemen kan tot en met 14 oktober 2015 23u59.


Bozar - Zaal M
Ravensteinstraat 23
1000 BRUSSEL

Wedstrijdreglement

  • De winnaars worden persoonlijk verwittigd de dag na afloop van de wedstrijd
  • De schiftingsvraag/vragen bepaalt/bepalen de winnaar(s)
  • Ons volledig wedstrijdreglement kan je hier vinden
Gebruik van cookies

Door deze website te bezoeken zonder je browserinstellingen te wijzigen, verklaar je je akkoord met het gebruik van cookies of vergelijkbare technologieën die worden gebruikt voor het aanpassen van de diensten en aanbiedingen aan je interesses en voor het beveiligen van de transacties op onze website. Voor meer informatie of om je instellingen te beheren of te wijzigen.