Wedstrijden

Fnac Belgium logo

Nico 1988

In 1987 is Christa Päffgen (gespeeld door Trine Dyrholm) 48 jaar oud en toert ze door heel Europa, als solo-artieste deze keer. Ze is nog steeds beter gekend als haar alter ego Nico en omwille van haar vroegere exploten als muze van Andy Warhol en zangeres van The Velvet Underground in de sixties en niet omwille van haar huidige werk waar ze zo trots op is. Maar ze reist dus van het ene land naar het andere ter promotie van haar nieuwe start als performer en in een poging om de niet bestaande band met haar zoon te herstellen. In 1987 is Christa Päffgen (gespeeld door Trine Dyrholm) 48 jaar oud en toert ze door heel Europa, als solo-artieste deze keer. Ze is nog steeds beter gekend als haar alter ego Nico en omwille van haar vroegere exploten als muze van Andy Warhol en zangeres van The Velvet Underground in de sixties en niet omwille van haar huidige werk waar ze zo trots op is. Maar ze reist dus van het ene land naar het andere ter promotie van haar nieuwe start als performer en in een poging om de niet bestaande band met haar zoon te herstellen.

"We zitten hier vandaag samen met de femme fatale van Lou Reed", exclameert een radiopresentator iets té enthousiast aan het begin van de film van Susanna Nicchiarelli, Nico, 1988, die de sectie Orizzonti van de Mostra de Venise mocht openen. "Noem me niet zo, ik vind het niet leuk", antwoordt de zangeres, en de toon voor de rest van de film is meteen gezet. Voor velen is Nico (of Christa zoals ze genoemd wil worden) vooral de iconische zangeres van The Velvet Underground. Niet voor Nicchiarelli: om de titel van een recente autobiografie van Kim Gordon van Sonic Youth te parafraseren, dit is geen verhaal over een meisje dat deel uitmaakt van een groep, maar over het meisje nadat ze de groep verliet. 

Nico, 1988 is een muzikale roadmovie over de wedergeboorte van een dappere en eigenzinnige artiest, over de moeder en de vrouw achter het icoon.

Productie: Vivo Film, RAI Cinema, Tarantula Belgique
Ondertiteling: Nederlands & Frans, dialogen in het Engels

Release: 18/04/2018

Fnac geeft 10 duotickets weg ! Deelnemen kan tot 17/04/18 - 23u59.

Wedstrijdreglement

  • De winnaars worden persoonlijk verwittigd de dag na afloop van de wedstrijd
  • De schiftingsvraag/vragen bepaalt/bepalen de winnaar(s)
  • Ons volledig wedstrijdreglement kan je hier vinden
Gebruik van cookies

Door deze website te bezoeken zonder je browserinstellingen te wijzigen, verklaar je je akkoord met het gebruik van cookies of vergelijkbare technologieën die worden gebruikt voor het aanpassen van de diensten en aanbiedingen aan je interesses en voor het beveiligen van de transacties op onze website. Voor meer informatie of om je instellingen te beheren of te wijzigen.