fbpx

Wedstrijden

Matthieu Gheeraert logo

Genius

New York, de jaren ’20. Max Perkins, boekenredacteur bij uitgeverij Scribner’s Sons, heeft grote auteurs als Ernest Hemingway en F. Scott Fitzgerald onder zijn hoede. Wanneer een chaotisch duizend pagina-tellend manuscript van de nog onbekende schrijver Thomas Wolfe op zijn bureau belandt, is Max ervan overtuigd dat hij een nieuw literair genie heeft ontdekt. De twee mannen beginnen het boek te bewerken tot een versie die geschikt is voor publicatie, maar een lange strijd om letterlijk elke zin volgt. Tijdens dit lange proces wordt de relatie tussen de zachtaardige familieman Perkins en de excentrieke auteur steeds hechter.

Vanaf 28 september in de bioscoop.

Regie: Michael Grandage

Met: Colin Firth (The King’s Speech), Jude Law (Closer, Sherlock Holmes), Nicole Kidman (The Hours, Eyes Wide Shut, Dogville), Guy Pearce (The King’s Speech, Lawless), Laura Linney (The Fifth Estate, Mystic River)

Een scenario naar het boek Max Perkins: Editor of Genius (A. Scott Berg)

Filmfestival: filmfestival van Berlin (Berlinale) (competitie); Film Festival van Oostende

Fnac geeft 5 duotickets weg ! Deelnemen kan tot 02/10 - 23u59.

Wedstrijdreglement

  • De winnaars worden persoonlijk verwittigd de dag na afloop van de wedstrijd
  • De schiftingsvraag/vragen bepaalt/bepalen de winnaar(s)
  • Ons volledig wedstrijdreglement kan je hier vinden
Gebruik van cookies

Door deze website te bezoeken zonder je browserinstellingen te wijzigen, verklaar je je akkoord met het gebruik van cookies of vergelijkbare technologieën die worden gebruikt voor het aanpassen van de diensten en aanbiedingen aan je interesses en voor het beveiligen van de transacties op onze website. Voor meer informatie of om je instellingen te beheren of te wijzigen.