Agenda

Jef Neve
jefneveagenda.png
Zaterdag, 25 Mei 2019, 15:30 - 16:30
Miniconcert

Jef Neve - Sharing Life Stories

Jef Neve brengt zijn nieuwe solo album enkel digitaal uit, Sharing Life Stories. Maar er is meteen méér: bij het nieuwe album hoort ook de uitgave van drie pianoboeken: Start 2 Play. Drie partituurboeken gaande van niveau 1 tot niveau 3. Er is ook de luxe-versie Sharing Life Stories, beschikbaar in de week van 20 mei.

Wat bracht de pianist ertoe om zijn nieuwe composities meteen in partituren uit te brengen?

" Het idee voor dit boek heeft lang gerijpt en komt niet toevallig nu. Als kind vertelde mijn moeder me al verhaaltjes over het wonderkind Wolfgang Amadeus Mozart. Ze vertelde me dat deze jonge virtuoos in heel Europa concerten gaf voor de hooggeplaatsten van zijn tijd. Het fascineerde me mateloos. Tijdens die momenten is mijn liefde voor de piano en muziek maken ontstaan. Ik wilde net als Mozart worden en spendeerde ettelijke uren achter mijn piano. Eerst improviserend, later ook componerend.

Als jongen heb ik eens ergens gelezen dat de componisten uit de oude tijd hun partituren met Chinese inkt schreven. Ik wist dus wat ik voor mijn 10e verjaardag wilde, en noteerde mijn eerste composities op dezelfde wijze. Die creaties ondertekende ik dan met Jef Amadeus Neve. Dit boek bevat enkele van die vroege werken uit mijn jeugd, samen met een selectie uit de drie pianoboeken “Start 2 Play” die ik componeerde tussen april en december 2008.

“Sharing Life Stories” gaat over het dagelijks leven in al zijn facetten: het kinderlijke plezier van spelen in de sneeuw, grappen maken over de aankondiging van de Franse treinen op tournee, een oude boom in stilte bewonderen, plannen maken tijdens fietstochten, en nog veel meer. Ik beleefde ontzettend veel plezier aan het schrijven van deze muziek. Soms werd ik teruggeslingerd in de tijd, dan weer was even uit het raam kijken van mijn werkplaats in Sint-Martens-Latem al voldoende om weg te varen op de intense inspiratiegolf. Ook de jonge Antwerpse kunstenaar Oswald Cromheecke liet zich maar al te graag meeslepen met de muziek. Hij ging aan de slag met mijn composities en tekende de prachtige illustraties in dit boek. Als componist is het mijn vurigste wens om mijn muziek door zoveel mogelijk muzikanten over de hele wereld te laten spelen. Daarom deel ik in dit boek een selectie van mijn favoriete composities met jou, want wat is er mooier dan de kunst die de kunstenaar overleeft en volgende generaties inspireert?

Je vindt elk nummer in dit boek bovendien terug op Spotify, iTunes en YouTube. Bij elke compositie hoort ook een masterclass, waarin ik inzoom op de muziek en je help om ze in te studeren. In de interactieve Facebook-groep “Jef Neve Score Lovers” delen we composities van pianisten en tips & tricks met andere liefhebbers. Ik heet je er graag welkom! "

 

Gebruik van cookies

Door deze website te bezoeken zonder je browserinstellingen te wijzigen, verklaar je je akkoord met het gebruik van cookies of vergelijkbare technologieën die worden gebruikt voor het aanpassen van de diensten en aanbiedingen aan je interesses en voor het beveiligen van de transacties op onze website. Voor meer informatie of om je instellingen te beheren of te wijzigen.