Agenda

Robbe De Hert
ROBBEDEHERT.png
Zaterdag, 06 April 2019, 15:00 - 16:00
Signeersessie

DVD-RELEASE : Hollywood aan de Schelde

Na bloed, zweet en tranen is de langverwachte documentaire van Robbe De Hert over de geschiedenis van de Vlaamse film klaar.  Twee jaar geleden leek de film op sterven na dood, maar dankzij crowdfunding, een benefietavond en steun van minister Sven Gatz kon de film toch in première gaan op het filmfestival van Oostende. Daar werd de Hert meteen bekroond met een ster op de zeedijk.

Michaël Pas vertelt het verhaal van de Vlaamse filmgeschiedenis, van succesvolle buurtbioscopen tot de eerste Vlaamse films en recentere succesverhalen van Jan Verheyen, Stijn Coninx en Lukas Dhont. De Hert maakt daarvoor gebruik van tal van interviews uit verschillende periodes uit de geschiedenis, afgewisseld met archiefbeelden en fragmenten uit bijna 100 jaar Vlaamse film.

Gebruik van cookies

Door deze website te bezoeken zonder je browserinstellingen te wijzigen, verklaar je je akkoord met het gebruik van cookies of vergelijkbare technologieën die worden gebruikt voor het aanpassen van de diensten en aanbiedingen aan je interesses en voor het beveiligen van de transacties op onze website. Voor meer informatie of om je instellingen te beheren of te wijzigen.