Agenda

The Jacquelines
jacquelinesagenda.jpg
Zaterdag, 16 Februari 2019, 15:00 - 16:00
Miniconcert

Wie het genoegen had de drie dames en hun swingende band live te zien, weet dat geen enkel concert onopgemerkt voorbij gaat en begrijpt waarom The Jacquelines op korte tijd zijn uitgegroeid tot een begrip in de theaters én de festivals. Ook met Leaving The Circus blijven The Jacquelines live garant staan voor een show om u tegen te zeggen, waarin muzikale kwaliteit en entertainment het perfecte geheel vormen.

Grote bezieler achter The Jacquelines is de half Italiaanse Iris Berardocco. Op debuut Gee Oh Gee bewees ze er met haar eigen composities wonderwel in te slagen om een plaat te schrijven die klonk als was ze gemaakt in de jaren '40. Haar moeilijk te blussen temperament zorgde voor die hoek die The Jacquelines onderscheidt van andere retro-swingtrio’s: eigenzinnige composities en soms hilarische, dan weer geëngageerde teksten. Ook op Leaving The Circus liet Berardocco haar gezellige quirkiness los en bovendien tilt ze de muziek op deze tweede plaat naar een nieuwe level.

Iris wordt vooraan op het podium vergezeld door zangtalenten Eva Tulkens en Sara Raes. Eva is de meest recente aanwinst van de band en vervangt voormalige Jacqueline Eva Buchmann. Samen staan de dames in voor karakteristieke loepzuivere driestemmigheid die zo kenmerkend is voor de groep. De ritmesectie, ongetwijfeld de ruggengraat van de band, bestaat uit Stijn Wauters (piano), Frederik Madou (contrabas) en Jelle Van Giel (drums).

 

Gebruik van cookies

Door deze website te bezoeken zonder je browserinstellingen te wijzigen, verklaar je je akkoord met het gebruik van cookies of vergelijkbare technologieën die worden gebruikt voor het aanpassen van de diensten en aanbiedingen aan je interesses en voor het beveiligen van de transacties op onze website. Voor meer informatie of om je instellingen te beheren of te wijzigen.