Agenda

Luc Vanhaecke
bruggeagenda.png
Zaterdag, 17 November 2018, 16:00 - 17:00
Signeersessie

BOEKPRESENTATIE BRUGGE REVISITED - LUC VANHAECKE

Fnac Brugge nodigt u graag uit op de voorstelling van het boek 'Brugge revisited – Toerisme anders bekeken,' van Luc Vanhaecke op zaterdag 17 november 2018 om 16 uur.

Het boek wordt ingeleid door een korte amateurfilm over Brugge. Lisa Deckers, productieverantwoordelijke MoMeNT uit Tongeren, presenteert het boek. Twee uitersten, althans geografisch gezien, gaan met elkaar in gesprek.
Het boek is in de eerste plaats een fotoboek waarbij de auteur Brugge te voet ontdekt. Het is tegelijk ook een geleide gidsbeurt door de stad: af en toe wordt stilgestaan op enkele plekken binnen de 'Gouden Driehoek,' de plekken waar iedere toerist komt. Minder bekende aspecten van de stad komen daarbij aan bod. In het boek wordt vooral ook gekeken naar de grote vloedgolf van het toerisme, die de stad iedere ochtend weer overspoelt, maar die, even voorspelbaar zoals de getijden, zich nog geen etmaal later ook weer terugtrekt.

De auteur woont in Brugge, maar probeert de stad toch door de ogen van een buitenstaander te bekijken. Het resultaat is een eigenzinnige en verfrissende kijk op Brugge en op het toerisme.

Gebruik van cookies

Door deze website te bezoeken zonder je browserinstellingen te wijzigen, verklaar je je akkoord met het gebruik van cookies of vergelijkbare technologieën die worden gebruikt voor het aanpassen van de diensten en aanbiedingen aan je interesses en voor het beveiligen van de transacties op onze website. Voor meer informatie of om je instellingen te beheren of te wijzigen.