Agenda

Black Box Revelation
blackbox.png
Zaterdag, 03 November 2018, 14:00 - 15:00
Miniconcert
Black Box Revelation - Tattooed Smiles : een tongkus van de juf en een bank vooruit
De Morgen - Gunter Van Assche 26/10


De blues heeft meer dan één smoel, wist Keith Richards jaren geleden al. En wat geldt voor de Stones, past net zo goed in het vunzige straatje van Black Box Revelation. Op Tattooed Smiles wisselt de groep meer dan eens van tronie. En toch krijg je het idee dat de groep ook voor het eerst zijn ware gelaat toont.en formule van exploderende drums en klauwende gitaren. Gewéldige formule. Maar die aanpak wordt op hun vijfde boreling al eens naar het achterplan verwezen. De sinusitis van Jan Paternoster speelt wél weer vertrouwd op: zijn nasale sneer – met de panache van een Iggy Pop of Mick Jagger, zoals The New York Times eerder schreef – jaagt nog steeds als een vlijmende kettingzaag door de nieuwe songs. Wees gerust: op papier klinkt die vergelijking minder wervend dan op plaat.

Vier platen geleden dreef het Dilbeekse schorremorrie van Black Box Revelation op een formule van exploderende drums en klauwende gitaren. Gewéldige formule. Maar die aanpak wordt op hun vijfde boreling al eens naar het achterplan verwezen. De sinusitis van Jan Paternoster speelt wél weer vertrouwd op: zijn nasale sneer – met de panache van een Iggy Pop of Mick Jagger, zoals The New York Times eerder schreef – jaagt nog steeds als een vlijmende kettingzaag door de nieuwe songs. Wees gerust: op papier klinkt die vergelijking minder wervend dan op plaat.

Hoe bekender het kunstje, hoe bedenkelijker, moeten de twee evenwel hebben gedacht. De eerste vooruitgestuurde single ‘Tattooed Smiles’ kon nog tellen als een korte, krachtige lap bluesrock waarbij de groep als van vanouds klonk. Maar de overige songs wisselen vaker van kleur - niet het minst dankzij Dries Van Dijck, die zich nergens uitsluitend in Animal-modus achter de drumvellen opstelt. Met Tattooed Smiles – persoonlijk lingo voor tongkus – verdient het duo een kus van de juf, en schuift het ook een bank vooruit.

Meer info: www.demorgen.be

 

 

Gebruik van cookies

Door deze website te bezoeken zonder je browserinstellingen te wijzigen, verklaar je je akkoord met het gebruik van cookies of vergelijkbare technologieën die worden gebruikt voor het aanpassen van de diensten en aanbiedingen aan je interesses en voor het beveiligen van de transacties op onze website. Voor meer informatie of om je instellingen te beheren of te wijzigen.