fbpx

Agenda

Helmut Lotti
helmut-lotti.png
Zaterdag, 12 December 2015, 14:00 - 15:00
Signeersessie

Faith, Hope and Love’ is de nieuwe single van Helmut Lotti. Hij is geboetseerd rond ‘Hoop doet leven’ (*) van Will Tura. “Toeval bestaat niet”, zegt Helmut. “Ik had een lied geschreven met de titel ‘Faith, Hope and Love’ en zat volop aan een melodie te sleutelen, toen ik plots Will op de radio hoorde. Ik begreep direct dat de perfecte melodie voor mijn verhaal al bestond.”

‘Faith, Hope & Love’ is tevens de titel van het nieuwe album van Helmut Lotti. Waarvan het ook het openingsnummer is. En de perfecte samenvatting én introductie. “Mijn tekst gaat over een groot geloof in positieve energie en in de liefde. Over innerlijke kracht, de motor van het leven. En over hoe hoop echt doet leven.”

‘Faith, Hope & Love’ is 24 karaats Helmut Lotti. Het is nauwgezet gemodelleerd rond de geboren performer en de fantastische zanger die hij is. Met een scherpe en strenge repertoirekeuze. En een straffe en strakke begeleiding.

Producer Wouter Van Belle (Axelle Red, Flip Kowlier, Gorky) nam de nummers eerst op met een klein combo. Zoals Elvis Presley dat deed aan het einde van de jaren 60 van de vorige eeuw. Vervolgens voegde superarrangeur Andrew Powell (Kate Bush, Steve Harley, John Miles) er in Londen strijkers, koortjes en nog veel meer luxe voor het oor aan toe.

‘Faith, Hope & Love’ is een glorieuze explosie van ‘a crooner with balls’ (dixit Wouter Van Belle). Hij blinkt uit op een terrein waarvan Burt Bacharach, Nick Cave, Tom Jones en Elvis Presley de hoekpalen zijn. Uit op 27 november.

(*) Will Tura componeerde het nummer in 1992 voor zijn overleden broer Jean-Marie Blanckaert. De tekst van Dennis Peirs (Jo De Clercq) vertelt diens leven. Tura zong het nummer op de begrafenissen van koning Boudewijn en koningin Fabiola. Het is één van de favoriete Tura-nummers van Helmut Lotti.

Gebruik van cookies

Door deze website te bezoeken zonder je browserinstellingen te wijzigen, verklaar je je akkoord met het gebruik van cookies of vergelijkbare technologieën die worden gebruikt voor het aanpassen van de diensten en aanbiedingen aan je interesses en voor het beveiligen van de transacties op onze website. Voor meer informatie of om je instellingen te beheren of te wijzigen.