Agenda

Hoffy's
Hoffy.png
Zondag, 15 December 2019, 15:00 - 16:00
Signeersessie

HOFFY'S - SIGNEERSESSIE

 Bron: Cuinaire Ambiance

 “Geen Hoffy’s zonder Antwerpen, en geen Antwerpen zonder Hoffy’s” een uitspraak die je hier wel eens hoort vallen. Met hun nieuw kookboek boordevol Joodse keukengeheimen wil de befaamde familie Hoffman hun culinaire stempel drukken. En dat doen ze zeker. “De Joodse gemeenschap staat bekend als een heel gesloten gemeenschap, maar niet in Antwerpen” zegt Yumi luid en duidelijk. “Hier zijn wij een open gemeenschap en iedereen mag weten en zien dat we kunnen samenleven.

Het succes begon allemaal met een stuk kabeljauw in de buurt van het vroegere Kievitplein bij het Centraal Station in Antwerpen. Vader Hoffman kreeg een stuk vis aangeboden die hij verder mocht verkopen. Hij maakte de vis schoon, hakte hem en verkocht hem van deur tot deur. De rest is geschiedenis.

Hoffy’s is een plek voor iedereen. “We zochten een plaats waar we ook de niet-Joodse mensen konden ontvangen en ons zowel culinair als cultureel met hen konden verbinden.” Zo ziet de toonbank er ook uit, voor iedereen. Het aanbod is kleurrijk en de smaken gaan van zoet naar zuur, van ingewikkeld tot simpel. Je kan het omschrijven als Joodse keuken met een wereldse twist. Ook vinden we meteen de Belgische invloeden terug: witloof en Belgische soufflé. Alles dat hier ligt is een streling voor onze smaakpapillen en ons oog. Het eten is gemaakt volgens een strak koosjer keurslijf, maar het is alles behalve saai. De gerechten zijn vers, proper en creatief.

Het boek is ingedeeld in vijf aparte feestdagen en een “Dagelijkse Kost” hoofdstuk met alledaagse recepten. Bovendien is dit allemaal aangevuld met prachtige foto’s en een stukje Hoffman- geschiedenis. Het boek is orthodox en hip, koosjer en cool en klinkt als een culinaire paradox. Maar eens dat je het vasthebt begrijp je volledig waarom.

Gebruik van cookies

Door deze website te bezoeken zonder je browserinstellingen te wijzigen, verklaar je je akkoord met het gebruik van cookies of vergelijkbare technologieën die worden gebruikt voor het aanpassen van de diensten en aanbiedingen aan je interesses en voor het beveiligen van de transacties op onze website. Voor meer informatie of om je instellingen te beheren of te wijzigen.