Kalender

Agenda

Lylac
FNACAGENDAlylac.png
Zaterdag, 28 April 2018, 16:00 - 17:00
Miniconcert

Na twee intimistische albums wandelt LYLAC deze keer door weidse landschappen met verre horizonten. Geboren vanuit nieuwe akoestische sferen reiken de songs van ‘The Buffalo Spirit’ naar het licht, de zon en de buiten. Het verhaal achter deze album is nauw verbonden met de natuur en het reizen.

Aan het album ging een road trip vooraf van verschillende maanden doorheen de Amerikaanse ‘Far West’. Naarmate de kilometers voorbij glijden komen de songs tot stand, gevoed door de fantasieën over een vrij en non-conformistisch Californië van de helden van de  Beat Generation.
Van plaats tot plaats ontpoppen zich de songs in een majestueus decor : plaatsen waar men zo de bizons ziet verschijnen alsook de goudzoekers van weleer.
In de voetsporen van Neil Young, Joni Mitchell of Jim Morrison doorkruist LYLAC de decors van een gemetamorfoseerd Laurel Canyon.

Of het nu gaat over de ontembare natuur, groteske strijdverhalen of het fragiele evenwicht onder de mensen, LYLAC’s muziek  is doordrongen van vrijheidsdrang en hoop. Broos maar doortastend. Net zoals het nummer ‘Lo Lo Mai Springs’ dat de geest oproept van de Navajo Indianen of  ‘Not a protest song’ met z’n eigenzinnige melodieën, poëtisch en geëngageerd.
Eens terug in België, worden de nieuwe songs van Amaury Massion(LYLAC) gesublimeerd door de snaren van Merryl Havard (cello) en Benoit Leseure. Het is Carlo Strazzante, traditionele percussie specialist, die er ritme inbrengt door toedoen van een aantal niet alledaagse instrumenten (tabla, udu drum, bendir, riq, djembé, daf)
‘The Buffalo Spirit’, gemixt en gemastered door Pierre Vervloesem (deus, Madensuyu), kondigt een nieuw hoofdstuk aan in de carrière van LYLAC.
Terwijl achter hem al een stevig parcours ligt richt de muzikant zijn blik op een lumineuze toekomst. Met lef en op kleurrijke wijze brengt hij de reeds begane weg in kaart.

http://www.lylac.be

https://www.facebook.com/welcometolylac

 

Gebruik van cookies

Door deze website te bezoeken zonder je browserinstellingen te wijzigen, verklaar je je akkoord met het gebruik van cookies of vergelijkbare technologieën die worden gebruikt voor het aanpassen van de diensten en aanbiedingen aan je interesses en voor het beveiligen van de transacties op onze website. Voor meer informatie of om je instellingen te beheren of te wijzigen.