Agenda

Marcel Vanthilt
MARCEL.png
Zaterdag, 24 Maart 2018, 14:00 - 15:00
Miniconcert

Marcel Vanthilt - eerste soloalbum CA$HCA$H

Met ARBEID ADELT! maakt hij al sinds 1981 45&33-toeren-platen. Het laatste album "Slik" (uit 2015) kreeg tal van lovende recensies èn 'n nominatie voor 'n MIA in de categorie Nederlandstalig.
In 2001 bracht hij "U nu! " uit, in duo met Ad Cominotto, maar dat waren poëzieteksten van anderen (Piet Paaltjens, Gust Gils & Paul van Ostaijen). In 2004 was er het album "Mensen zijn er teveel aan" maar dat was met de groep Z, dus dat telt niet. Sindsdien verscheen er aarzelend: 'Gaston en zijn zuster ' (Radio 1 - Kleur in e-mineur) 'Want ik wil niet ' (Radio 1 - Schrijver zkt zanger) 'In mijn pyjama ' (Te Gek!? - CD5) - 'Paracetamol/Twee heren ' (12inch-maxisingle, Starman Records).

Doch nu, op z'n 60ste!, is er eindelijk 'n eerste volwaardig album onder eigen naam. Tien slijpschijfscherpe tracks geconcipieerd in de Silent Face Studio van & met Arne Van Petegem. Arne is wereldbekend als Styrofoam, produceert in Nederland o.a. Clean Pete en Moss & werkt in België met o.a. Tout Va Bien, Willow en Pieter Embrechts. Er zijn gewaardeerde bijdragen van Serge Feys (TC.Matic, Arno) & Kristof 4 T4 Michiels (Hof van Commerce, Meneer Michiels). Thomas Vanelslander (Gorki, Helsinki) snijdt alles gitaargewijs aan flarden.

Andrew Chi Claes (Stuff, Hamster Axis Of The One-Click Panther) verplaatst met tenorsax & windsynth tonale lucht in kosmische universa. Leen Diependaele (Samowar, De Roovers) raast als 'n engelenorkaan over het herengezelschap heen. Doch het oog van de storm is Vanthilt zelf: markante observaties & onthullende visies in 'n geluidslandschap dat elektronisch gestoord is maar teg elijk catchy & aanstekelijk.

Dit album is zijn brein: knisperend & knetterend, vrolijk & somber, eenzaam & massaal, dansbaar & intiem.

CA$HCA$H, een album met tien nieuwe tracks, release 23 maart 2018